KV Mechelen G-Werking grootste van het land

In 2003 rijpte in het hoofd van toenmalig voorzitter van yellow Red Army on Wheels Mr. Alain Devis, het idee om op KV Mechelen met een G-ploeg te starten. Na gesprekken met Recreas werd er gestart in september in het begin van het nieuwe seizoen 2004-2005 met 6 spelers waarvan 5 uit Borgerstein, en trainer Frank Verwimp samen met Jurgen Vertongen, secretaris bij Yellow Red Army on Wheels. Alain Devis is slechtziende en heeft mij gevraagd of ik de  coördinatie op mij te nemen.

Twee teams in 2005, 5 in 2017

Op de nieuwjaarsreceptie van YRAW 2005 werden wij officieel KV Mechelen. Een hoogtepunt voor onze spelers, spelen in de kleuren van hun club! Ons G-team groeide gestaag en Dominiek sloot zich aan als trainer. Toen Frank Verwimp besliste om te stoppen als trainer nam Dominiek de taak als hoofdtrainer van toen 2 teams op zich en is sindsdien sportief verantwoordelijke gebleven van intussen 5 teams.

Het succes van KV Mechelen G werking bleef niet uit met meer spelers en dus ook meer trainers. Ook Jurgen, trainer van het eerste uur, stopte na enkele jaren maar zoals het echte kakkers betaamt zetten wij door en met een mooi resultaat.

“ Officieel vernoemd door Voetbal Vlaanderen als grootste G werking van het land” met aanbieding voor alle niveau’s

Pioniersclubs binnen de provincie

Door onze groei in de voorbije jaren hebben wij ons ook moeten aanpassen. Elk team heeft nu een trainer, afgevaardigde en materiaalmeester om de werking vlot te laten verlopen.Wij zijn binnen de provincie een voorbeeld naar nieuwe clubs toe. KV Mechelen behoort tot de pioniersclubs binnen de provincie en heeft ook een afgevaardigde binnen de provinciale stuurgroep op voetbal vlaanderen. Mede door 13 jaar lang te ijveren naar een betere toekomst voor G-voetbal, ervaringen opgedaan door deel te nemen aan buitenlandse tornooien en ook door zelf een tornooi te organiseren zijn we, waar we nu staan.

Elk jaar terug organiseerd KV Mechelen G werking hun buurlandentornooi voor G teams. Dit jaar is dit op 28 april aanstaande. Met z’n 36 teams is het één van de grootste tornooien in Vlaanderen. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de inzet (hulp) van onze trainers Dominiek , René, Gunter , Jean en Cederic. Onze afgevaardigden Benny, Rudy, Marc,  en Linda. En zeker niet te vergeten, alle vrijwilligers die op deze dag helpen , kassa, drank , hapjes, toezicht, want daar zorgen zij tenslotte voor. Ik wil bij deze ook het KV Management bedanken voor de steun die het ons elk jaar geeft, want zonder hen was het niet mogelijk om dit vol te houden. Ook wil ik al onze sponsors dank U zeggen voor hun materiële en financiële tegemoetkomingen.

Ik zou dan ook graag alle supporters oproepen om op 28/04/2019 onze jongens te komen aanmoedigen tijdens hun wedstrijden op ons tornooi, welke doorgaat vanaf 10:00u.Wij verwachten tussen de 400 en 500 spelers die dag en deze zal worden afgesloten rond 16:30u  met een medaille uitreiking door prominenten van de voetbalbond en de stad Mechelen.

Hopelijk kunnen wij deze G werking nog verder uitbreiden en nog beter maken na het vieren van ons 15 jarig bestaan wat ook tijdens dit toernooi zal gebeuren

 

Wilfried De leus
Algemeen Coördinator G-Werking KV Mechelen