Terug 20 augustus 2018

Toernooi Tiel Nederland van 18 – 08 – 2018

Wedstrijd verslagen                                       Tiel Nederland van 18 – 08 – 2018

 

Op zaterdag 18/8/18 vertrokken we naar het verre Tiel om er deel te nemen aan het 3de Ben de Gooijer tornooi van TEC en nu met de ploegen van Niveau 1 en 2

Onze jongens van niv.1 moesten bij aankomst zich snel klaarmaken, wand 30 min. later zou de 1ste wedstrijd van de 7 matchen van telkens 20 min. begingen.

De 1ste wedstrijd was tegen niemand minder dan de Only Friends, of met andere woorden Ajax. Dus de kleine finale van de Europacup van 1988 werd nog eens door ons herhaald. De wedstrijd ging goed op en af. Voor onze nieuwkomer Nick was het afzien, zijn eerste match met ons en dan direct zo een tegenstander. Hij verloor er al direct zijn teennagel in een duel. Maar uiteindelijk trokken wij aan het langste eind door een doelpunt van Benny. Zo wonnen we match 1 met 0 – 1 van Ajax.

Match 2 was tegen Braakhuizen, ook hier ging het er stevig aan toe, maar onze jongens gaven geen krimp. Er waren kansen langs beide zijden maar het bleef een doelpuntloze wedstrijd. Dus 0 – 0.

Match 3 was tegen Woerden. Deze match hebben we snel naar ons toe getrokken met weer 2 doelpunten van Benny en nog 1 van Jonathan. Op het einde even concentratie verlies met een tegendoelpunt tot gevolg. Uitslag 3 – 1 voor ons. Nu even 30min. pauze voor lunchpakket.

Match 4 direct terug direct na de pauze tegen DOVO gingen we op het zelfde elan verder. Met de zelfde afwerkers, Benny 2x en Jonathan 1x. trokken we het laken helemaal naar ons toe.

Door de opeenvolging van de matchen kwam de vermoeidheid zowel bij ons als bij alle andere ploegen toch wel de kop opsteken. Zo had jonathan in match 4 op het einde nog een wilde trap op de rechterkuit gekregen omdat zijn tegenstrever veel te laat kwam in het duel.

Match 5 deze was tegen de thuisploeg TEC. Jonathan die nog gestart was moest na enkele min. het veld verlaten door te veel last van de verstijving van de kuit. Wij kwamen hier door op 1 – 0 achterstand. Nick die elke match beter zijn draai vond gaf dan een prachtige assist op Benny die voor de zoveelste keer een doelpunt maakte 1 – 1. Even later nam Nick de bal aan met de rug naar doel, hij draaide rond zijn man en schoot op doel net over. Dit was ook het laatste wapenfeit van hem. In het volgende kop duel is hij hard met zijn hoofd tegen de schouder van zijn tegen strever gebost.        (die was ook een kop en nek groter dan hem) maar tot overmaat van ramp kwam hij nog met zijn nek en hoofd slecht neer. Einde tornooi voor hem. Hij had onmiddellijk hoofdpijn en was draaierig. Na het uitvallen van 2 spelers zijn we dan verloren met 2 – 1.

Match 6 tegen TGG:  hier was de veer even volledig gebroken. Ook al kwam Mich van niv2 ons even versterken wat hij zeer goed heeft gedaan. We konden ons spel niet meer brengen, niets lukte. De passen kwamen niet aan, gingen uit positie lopen, gingen lange ballen gebruiken, maar niets lukte. Jean Paul die vandaag zijn taak als Kapitein zeer goed de ploeg heeft gestuurd en gedragen, schreeuwde net als ik zijn keel schor om ze toch nog op te peppen en vooruit te sturen maar niets hielp. Zelfs Michaël trok zelfs hem weg bij het schot van het 3de tegendoelpunt. Dit had ik nog nooit gezien. De 1ste 2 doelpunten waren perfect uitgespeelde doelpunten. Dus een terechte verliesmatch met 3 – 0.

Match 7 tegen de ploeg Jonge Kracht die op dat moment al 16 op 18 punten hadden en wij 10 op 18. Wij hebben hier de koppen nog eens samen gestoken om er nog eens vol tegen te gaan. Ook kregen we hulp van Mich en Mohamed en Simon die met hun ploeg al klaar waren en die we zeker uit naam van niv1 oprecht willen bedanken voor deze hulp. Zij hebben dit nog zeer goed gedaan na hun zware tornooi. Ook Jonathan wou zijn steentje nog bijdragen. We hebben het onze tegenstrever enorm moeilijk gemaakt en is deze wedstrijd dan ook beslist door een detail. Bij hun ging er een bal gelukkig in doel. Dat geluk ontbrak ons op dat moment. Zo ging de bal 2x tegen de paal en kwam er terug uit, ook hun doelman was volgens mij de match winnaar. Wand ik vind dat we over gans de wedstrijd de betere ploeg geweest. Zelfs op de laatste seconde knalde Jean Paul van zeer ver de bal op doel maar hij scheerde de lat aan de verkeerde kant en zo verloren we ook onze laatste wedstrijd met 0 – 1.

Al bij al ben ik een tevreden trainer met de 4de plaats van de 8 ploegen in zo een sterke reeks. Vorig jaar waren we pas 9de.

 

Verder wil ik Sven die gekwetst is toch bedanken voor de aanmoedigingen langs de lijn. En gans de ploeg voor hun inzet. Michaël, Jeroen, Johan, Benny, Nick, Jonathan, Jean Paul, Angelo en Ian die op de plaats van Sven moest spelen en die het daar niet slecht heeft gedaan als centrale verdediger.

 

Nog even wat statistieken:

Doelpunten: Benny 6 en Jonathan 2

Assisten:  Benny 1 ;  Angelo 1 ; Nick 2 ;  Jean Paul 4

Verslag van René trainer Niv1