Terug 14 november 2016

Wedstrijd niveau 1

Match verslag 13/11/2016 Westerlo – KVM   2 – 10bal training

 

 

Bij de start van de wedstrijd ging het snel op en neer, maar de eerste kans was voor de thuisploeg met een knal op de paal. Dan hebben we het spel naar ons toe getrokken en volgde verschillende halve kansen elkaar snel op. Een trap van Jean Paul net naast, Sven die bij een hoekschop net naast de kruising kopte enz. lang kon een doelpunt niet meer weg blijven en Sven die kon op afleggen van Olivier de bal dan toch tegen de netten schuiven 0 – 1. Even later maken we het ons zelf achteraan heel moeilijk, de bal wordt achteruit gelegd naar Thomas maar dan is er geen beweging van de verdedigers waardoor hij de bal slecht kan in spelen en dit wordt afgestraft. 1 – 1. Dit werd direct recht gezet. Een vloeiende actie tussen Jonathan en Olivier met verschillende ½ en mooi afgewerkt door Olivier. Geen 2 minuten later gaan ze weer een kadotje geven aan Westerlo. Marouane laat zich in de hoek drijven en legt dan vlak voor doel naar Thomas die zijn controle mist en het staat terug gelijk 2 – 2. Dit was even een kritiek moment daar de eerste verwijten kwamen, MAAR dit werd dan toch terug snel als ploeg recht gezet. De bal ging snel van voet naar voet en Jean Paul zette de 2 – 3 op het bord. Dan hebben we Westerlo gaan opjagen voor hun eigen doel en dit loonde, Olivier tikte de 2 – 4 binnen. Net voor de rust trapte Jonathan de bal van uit de 2de lijn netjes binnen. 2 – 5 en dit was ook der rust stand.

 

Tijdens de rust iedereen even terug op hun verantwoordelijk heden gewezen en geen kritiek te geven op elkaar en zeker niet  aan een speler die nog maar zijn 3de match in doel staat en die zelf al een schitterende redding had gedaan.

 

Na de rust zag ik een heel volwassen ploeg spelen, Sven die echt centraal van achteruit de ploeg stuurde en Thomas die nu ook richt lijnen gaf. Ook het spel was met momenten zo goed dat ik soms dacht dat ik  naar Barcelona aan het kijken was. Tikke – takka.

De wedstrijd was nog niet lang terug bezig of Jonathan deed wat ik in de rust ook gevraagd had een stevige knal op doel en ja hoor de  2 – 6 stond genoteerd. Even later onderschepte Ian de bal en zette een snelle counter op met een ½ met Jean Paul en werkte beheerst af  2 – 7.

Dan was het Olivier die op voorzet van rechts van Jonathan de score opdreef tot  2 – 8. Ondertussen was er al een speler extra bij Westerlo opgezet maar zelfs dit kon onze machine niet stoppen. Sven schoof nog eens gepast in en de afvallende ban werd binnen getrapt. 2 – 9.

Net voor het einde krulde Jean Paul de bal nog richting Angelo aan de 2de paal maar die moest er niets meer aan doen wand de bal ging er net nog in  2 – 10.  Ook Giovanni speelde een goede match al kwam hij nu niet tot scoren.

 

 

Met dank aan: Thomas, Marouane, Sven, Ian, Angelo, Jonathan, Jean Paul, Giovanni, Olivier.