Terug 8 december 2017

KVC Booischot 1 – KV Mechelen 1 0 – 5

Wedstrijdverslag van 3 – 12 – 2017

KVC Booischot – KV Mechelen

 

Vandaag werd er 8 tegen 8 gespeeld. En we hadden het weer optreden van Thomas die na 7 maand van ellende en pijn en revalideren dan toch bijna 2 maand sneller terug in doel staat dan verwacht.

De ploeg stond er vandaag direct van bij de start met mooi en goed voetbal. Al na de 1ste min. was er al een eerste kans voor Angelo maar net naast. Na slecht uitverdedigen van Booischot volgde er verschillende kansen maar telkens net niet. Schot van Mich werd gepakt, op een corner van Angelo kaatste de bal op de lat. De 0 – 1 viel dan met een gelukje door een O.G. Jean Paul stuurde Jonathan op links de hoek in die zeer goed voorzette naar Mich maar Georg zat er nog net tussen en tikte in eigen doel binnen. Het geluk was even later nog eens aan onze zijde toen er een misverstand tussen Sven en Thomas die heel ver was uitgekomen bijna werd afgestraft. Gelukkig smeet Sven zich nog voor het schot waardoor de bal afweek in hoekschop. Toen volgde er een snelle ½ tussen Mich en Angelo maar weer net naast door Mich. Ik heb dan 5 min voor de rust Mich even gewisseld door Michaël. Hij was mee als reserve voor Thomas indien dit nodig zou zijn. De volgende spelfase kwam er door het jagen van Michaël waardoor Benny eerst zeer goed op doel trapte met rechts, geblokt. Hij kon vervolgens met zijn betere linkse voet trappen, maar nu lag de keper in de weg. De terug gebotste bal kwam in de voeten van Jonathan die in 1 tijd trapte en met de bot ging de bal over de liggende keper binnen en het stond 0 – 2. Dit was ook de ruststand.

Na de rust ging het spel heel goed op en af met kansen langs beide zijden. Thomas liet hier verschillende keren zien dat hij terug was met enkele mooie reddingen. Even later onderschepte Jean Paul de bal en diende Mich de 0 – 3 aan op een plateau, deze liet dit natuurlijk niet liggen. Ik had onder de rust mee gegeven aan Jean Paul om telkens op Georg druk te zetten als die de bal had zonder op te vliegen. Hierdoor leed die veel bal verlies of kwamen zijn passen niet meer aan. Op zo een buiten getrapte bal werd er ingetrapt op Jean Paul die direct voorzette naar Sven die plots voor doel opdook en de 0 – 4 binnen kopte. De volgende onderschepping door Jonathan die snel de flank afliep met de bal en dan terug legde op Jean Paul die zijn kanon in stelling bracht en de 0 – 5 stond genoteerd. Ik heb dan weer de laatste 5 min. Michaël ingebracht voor Angelo nu. Op de volgende fase knalde Jean Paul nog eens van uit de 2de lijn, de keper blokte de bal maar kon hem niet vast houden en Michaël was er als de kippen bij om binnen te trappen. Maar de keper kwam met zijn 2 voeten vooruit op hem waardoor hij zelf in doel rolt in plaats van de bal. Wel was er al gefloten voor Penalty. Daar bij mij de regel is dat onze keper deze altijd neemt kon Thomas zijn wederoptreden nog meer glans geven. Maar ik denk dat die dacht dat er rugby gespeeld werd want hij knalde de bal ver over. Door de stand en de pijn van Michaël nog even met een man minder gespeeld. Veel kon Booischot niet meer doen, hun kopjes waren naar beneden gezakt. Vlak voor het eindsignaal knalde Jean Paul nog eens op doel maar weer werd de bal weg geklopt. Hun keper heeft echt een zeer sterke match gespeeld.

Vandaag heb ik echt genoten van mijn ploeg, er werd continu gepraat, gestuurd, en elkaar positief gemotiveerd. Dit was echt waar ik al zo lang op werk met hun. Proficiat gasten en bedankt, doe zo verder.

Met dank aan Michaël van niv2. En van niv1. Hebben we Thomas, Jeroen, Sven, Benny, Angelo, Jean Paul, Jonathan en Michaël.

Verslag door René Relens.