Terug 17 december 2018

KSK Heist vs KV Mechelen 4

Selectie voor onze laatste competitiewedstrijd van dit jaar tegen ksk Heist.

Yaron, Yente, Walter, Patrick, Alison, Anneke, Joery, Jero, Tristan, Marie, Dieter, Alexander, Lars.

 

Voor onze laatste competitiewedstrijd van het jaar mochten we op bezoek gaan naar KSK Heist. Niet ver, niet gemakkelijk. De zenuwen stonden bij mij al enkele weken gespannen voor deze match, en niet alleen bij mij, dit was ook het geval voor Joery en Tristan.

 

We werden hartelijk verwelkomt door vriendelijke mensen van ksk. Mijn ex-ploeg geloofde er in om onze scalp te nemen, dat had ik van de week al ondervonden via social media ed. Wat plagerij mag zeker. Nu de match, n’a een goeie opwarming en degelijke goeie raad aan de basisspelers te hebben gegeven begonnen we stipt om 10 u aan de match. Het eerste doelgevaar kwam van Allisson die de bal maar enkele centimeters naast de paal schoof. Na   een mooi staaltje voetbal, de bal werd door Jero onderschept en speelt de bal door tot bij Dieter, die de bal naar de vrijstaande Allisson past, Allisson tikt door tot bij Anneke en die legt met veel verve de bal terug tot bij Allisson en die vind op haar manier Dieter voor de goal, en die laat zo’n kans niet liggen 0-1. Geen 3 minuten later bijna een identieke aanval alleen was Anneke nu de afwerker van dienst. Prachtige goal meid!!. Na 8min spelen 0-2 voor op onze concurrent, wie had dat gedacht. Nog geen 5 min later bezorgd de uitstekend spelende Yente de bal tot bij Allisson, die speelt de bal door tot bij Dieter en die ramt de bal staalhard tegen de netten. 0-3 na 13 min voetballen???? Ksk kreeg nu meer de bal maar deed er tot mijn verbazing heel weinig mee. Tot Tristan en Yaron combineerde tot aan ’t midden, daar kreeg Allisson de bal toegespeeld en zij verschalkte de keepster van ksk. De bal bleef nog wat liggen maar Anneke maakte haar 2 de goal van de nog jonge zaterdagmorgen. 0-4. Na een mooie collectieve aanval van ksk kwam de bal bij hun spits na mistasten van Tristan, hun spits schoof de bal onder Lars in het doel. 1-4. Toch gingen de kopjes niet naar beneden. Na een voorzet van een heel sterk spelende Patrick kon de verdediger van ksk niet anders dan de bal in zijn eigen doel werken, 1-5 op slag van rust.

Tijdens de pauze werd er toch op gehamerd om geconcentreerd te blijven voetballen, ksk kennende is de 2 de helft van betere makelij.

Ik moet mijn jongens, maar ook zeker mijn meisjes dikke proficiat wensen dat ze dit voortreffelijk hebben gedaan. Lars heeft zich in de 2 de helft niet moeten onderscheiden, Lars voetbalde perfect mee met de groep, wat is onze keeper gegroeid in deze competitie, en dat bedoel ik niet figuurlijk.

Na 10 min in de 2 de helft verschalkte Tristan met een laag schot de keepster van ksk, een revanche naar ksk toe zei hij. 1-6. 7 min later kreeg Anneke de bal van Jero, die overigens een sterke match speelde, niet te geloven dat dit zijn 2 de match is, Anneke speelde Allisson aan en die schoot op doel, jammer genoeg strandde de bal tegen de paal, het schot was zo hard dat de goal een aantal centimeters verschoof. 3 min later toch de kroon op het werk voor Allisson, die kreeg de bal aangespeeld door Marie, Allisson schoot nu wel tussen de palen maar via een verdediger van ksk ging de bal binnen. 1-7!!!!.

Dikke proficiat boys en girlls met jullie mentaliteit en jullie gedrevenheid. Op naar de volgende wedstrijd.

Ook nog een dikke dankjewel aan de meegereisde fans om onze ploeg aan te moedigen.

Groetjes van een zeer fiere trainer en afgevaardigde