Terug 9 september 2018

Verslag van ons weekend in het Stadskanaal op 31/8/18 tot 2/9/18

 

 

Op vrijdag 31/8/2018 verzamelde iedereen op tijd om af te zakken naar het 340km verder gelegen Stadskanaal. Wij zijn net om 17:00u aangekomen waar we hartelijk ontvangen werden door de mensen van de mensen van de organisatie met een tasje koffie voor de stafleden. De spelers hebben wij dan een verfrissing gegeven. Na de informatie en de sleutels in ontvangst te hebben genomen zijn we de huisjes gaan opzoeken. Hier konden de bedden verdeeld en opgemaakt worden. Tegen 18:30u werd er terug afgezakt naar het hoofdgebouw om het avondeten te krijgen. Een lekkere nasi en bami Goering stond op ons te wachten. Het eten werd door iedereen wel gesmaakt. Maar daarna kwam het minpuntje, er was nergens iets te doen of te beleven. De cafetaria sloot dan ook nog eens om 21:30u. dus afzakken naar de huisjes waar we nog wat samen hebben gezeten op 1 terras. Dan naar de eigen huisje maar of iedereen ging slapen????  Op zaterdag iedereen op tijd uit zijn bed want om 7:30u stond het ontbijt al klaar. Na het eten zijn we ons materiaal gaan verzamelen en konden we enkele km. Verder naar de voetbal terreinen rijden. Daar werden we weeral goed ontvangen en snel van de nodige informatie voorzien van onze wedstrijd uren en de duur van de matchen ( 15 min) enz. Daarna werd er veel tijd verloren door de openingsceremonie. Voorstelling van de ploegen, volksliederen, muziekband’s, gezamenlijke opwarming, enz.  dit was allemaal heel mooi en verzorgd maar door dit ging de middagpauze verloren.

Om 11:35u konden we dan eindelijk gaan voetballen, onze 1ste match wat tegen Jago van St Amandsberg onze Belgische collega’s.  door dat er maar met 8 spelers werd gespeeld heb ik een nieuwe opstelling geprobeerd door met 2 verdedigers te spelen. Dit lukte maar redelijk, je zag dat ze iemand zochten om uit te voetballen. Het spel ging zeer goed op en neer met de meeste kansen  aan onze zijde. Enkele min voor het einde heb ik dan een ingreep gedaan om ons geheim wapen te kunnen gebruiken. Angelo snel ingebracht zodat hij met een verre inworp de verdediging kon verrassen. Angelo gooide de bal tot voor het doel waar Jean Paul hem binnen kopte met gezicht en kin maar de 1 – 0 stond er. Dit werd niet meer veranderd en onze eerste 3 punten waren binnen.

Na de match snel ons lunchpakket opeten om dan snel aftezakken naar de plaats voor de penalty bokaal te trappen. Iedere speler neemt er 2 en zo legde we de lat zeer hoog voor de andere ploegen. We trapte er namelijk 16 op de 20 binnen, dus afwachten voor de uitslag op het einde van het tornooi. Dan moest Michaël zijn kunnen gaan tonen door te proberen zo veel mogelijk penalty’s te pakken. Er werden er 5 getrapt en ja hij pakt er 3. Dus ook hier afwachten of hij door is naar de finale.

Match 2 volgde hier direct na en dit was tegen Maastricht. Dit was dan weer een match om snel te vergeten! Zoals elk tornooi hebben we 1 offmatch en dit was nu. Bij het eerste doelpunt werd er een hoekschop op een halve meter hoogte rechtstreeks naar doel getrapt. Johan ging aan de eerste paal voor de bal opzij maar Michaël was er niet en de 1 – 0 stond genoteerd. Dan maar aanvallen zonder overleg en ook nog eens de verdediging met die man minder verwaarlozen en bij de 2 – 0 werden we volledig weggetikt.

Match 3 speelde we tegen Drenthyna gespeeld. Hier dan toch maar terug met 3 verdedigers gaan spelen. Bij deze match hadden we de overmacht maar elke poging op doel mislukte. Ofwel er naast of er over of nog tegen een been of de paal. Zo werd er dan ook gescoord. De bal ging eerst tegen de ene paal dan bij de herneming tegen de andere, maar kon Angelo hem uiteindelijk toch binnen duwen en zo stond er 1 – 0 voor ons. Dit bleef ook de einduitslag. Nog eens 3 punten dus stonden we er met 6.

Match 4 tegen het Duitse Bottrop. Deze ploeg hadden ze zien spelen tegen SJS onder een mindere leiding waardoor het zeer agressief werd, zelfs er ver boven. Ook moesten we dan nog maar met 7 spelen wat het nog moeilijker maakte. Onze jongens speelde met veel te veel respect en gingen niet vol in de duels. Hierdoor kwamen we snel met 2 – 0 achter en konden we dan ook nog eens niet tegen scoren door pech. Jean Paul kreeg terug last in de knie en kon het niet blijven belopen, Yannick verzeerde zijn voet en Jeroen zijn enkel deed ook terug pijn. Bij onze match werd er zeer goed gefloten door de scheidsrechter die we elke wedstijd hebben gehad.

Match 5 die was tegen de thuisploeg SJS en hier gingen we nog eens alle spelers er voor gaan. De pijntjes werden even vergeten en op de tanden gebeten om nog eens een mooi resultaat neer te zetten. We bleken dan ook een klasse te sterk voor onze tegenstrever. Het 1ste doelpunt werd door Benny binnen getrapt nadat hij zelf de bal heroverde vooraan. De volgde kans was voor Mich die de bal mooi aannam rond zijn man draaide en trapte op doel. De bal spatte op de lat. Angelo kreeg van Jean Paul een tip in maar hij slaagde er in on naast te trappen. Op het einde kregen we nog terecht een penalty die door Michaël zeer goed en heel hard werd getrapt. De keper koos de goede hoek en kreeg de bal op de borst en zo kaatste de bal terug, waar Jean Paul er als de kippen bij was on de bal binnen te stiften. 2 – 0 eindstand. Nog 3 punten en zo hadden we er 9.

Maastricht en Bottrop elk 11 punten moesten met een penalty reeks beslissing van tornooiwinst afdwingen. De winnaar werd Maastricht, een terechte winnaar volgens mij. Bottrop 2de en wij KVM als 3de .

Dan werd ook duidelijk dat wij de penalty bokaal hadden gewonnen.

Michaël moest dan ook nog met 13 andere kepers die ook allemaal er 3 hadden gepakt strijden in de 2de ronde voor de penalty bokaal. Hier was de regel als je de penalty stopte ging je door anders lag je uit de wedstrijd. Na deze ronde bleef Michaël nog samen met 4 andere over. Dus op naar ronde 3. Ook hier pakte Michaël zijn penalty als eerste, en dan maar wachten maar ook de 5de pakte de bal, dus nog met 2 naar ronde 4. Ook hier werden ze alle 2 gepakt dus ronde 5. Hier ging Michaël in de fout, dus bibberen. Maar zijn collega kon de bal ook niet stoppen. Dus nog steeds met 2 naar ronde 6. Toen ging Jean Paul even tot bij Michaël om hem terug even te kalmeren want hij was door al die spanning heel opgewonden geraakt. Michaël ging dan terug onder de lat staan en was terug volledig geconcentreerd waardoor hij de bal weer pakte. Nu wachten wat zijn tegenstrever doet, de bal gaat er in. De vreugde van Michaël was enorm en de rest vierde mee. Ik heb dan het water van de verzorgtas maar over Michaël zijn kop gegoten, wat de vreugde nog hilarischer maakte.

Dan na een veel te lange dank betuigingen en speeches  konden Jean Paul en Michaël de beker voor de penalty bokaal gaan in ontvangst nemen, Michaël kon dan zijn beker voor de Keper bokaal gaan halen. Dan de ploeg naar de douches waar Michaël met kleren en al door zijn collega’s in gezet werd. Jonathan en Sven konden dan de Beker voor de 3de plaats gaan halen.

Na een deugt doende douche kreeg iedereen nog een cola aangeboden door Marie Louise ( Wiske). We zijn dan afgezakt naar Pagedal om er ons avond eten te gaan eten. Ik ben nog snel met Marie Louise, Esmeralda en Sven nog even langs de Aldi gereden om wat drank en hapjes te gaan kopen om een klein feestje samen te hebben. Hier werden er al terug plannen gesmeed om zo een weekend te herhalen. Na het feesten op een geslaagd tornooi zijn we dan naar ons bed gegaan om te slapen???

Op zondag de bagage inladen de bedden aftrekken en al het vuil naar de container om nog snel te gaan ontbijten. Ook hier nog even afspraken maken met Jago om eens een oefenmatch te spelen tegen hun 11 tegen 11. Dan de auto’s in om de lange terug reis aan te vatten.

Het was een fantastisch weekend waar iedereen heeft aan mee gewerkt, dus dank aan de spelers Michaël, Jeroen, Yannick, Sven, Ian, Johan, Rhys, Jonathan, Jean Paul, Angelo, Mich, Benny.  En de staf Benny, Jean, Esmeralda, Marie Louise

Verslag door René Relens een zeer trotse trainer

Tags: