Terug 23 september 2019

KV Mechelen vs Booischot 9 – 2

Wedstrijd verslag 22-09-2019

Na lang wachten hebben we dan eindelijk terug een wedstrijd op niveau 1, maar we keken uit naar 11v11 maar dit zat er vandaag weer niet in.
Onze tegenstrever Booischot kwam met 6 man aan op ons jeugd complex, er zouden er misschien nog 2 komen maar dat wisten ze niet. Volgens de nieuwe regels mocht de wedstrijd starten door dat ze net met het minimum aan spelers waren.
Na problemen om het wedstrijdblad digitaal te activeren door onze gelegenheid scheidsrechter Van Den Bogaert Herman zijn we dan met de papieren versie aan de slag gegaan. De wedstrijd zou starten dus met Booischot met 6 en KV Mechelen met 8. Met de belofte als we de tegenstrever zouden volledig overlopen dat ik zou ingrijpen en ons spelers aantal zou verminderen.
Ondanks dat ik er op gewezen had om rustig te voetballen en de bal het werk te laten doen starten onze gasten met een nonchalance en zo traag dat alle passen nergens aankwamen. Na 5min. Was er dan eindelijk eens een vlottere combinatie en kon Mich zijn eerste doelpunt maken. 1 – 0. Jammer genoeg wisselde nu nog steeds de goede spelmomenten zich af met zeer mindere momenten. Halverwege de eerste helft toch nog eens een zeer goede combinatie over verschillende spelers met Jean Paul aan het kanon maar Donny houd de bal uit zijn doel en ook de rebound werd door Olivier tegen de paal getrapt. Ondertussen was Booischot ook al een paar keer komen dreigen. Op een min. 20 trok Ian in de aanval en werd foutief afgestopt aan de achterlijn waardoor een wissel nodig was. Uiteindelijk viel de blessure nog wel mee, een dikke binnen enkel. Na 25min. Ging onze ganse organisatie weg. Heel de verdediging trok ten aanval, gelukkig kwam de bal nu wel goed bij de juiste mensen en Olivier kon de 2 – 0 maken. Met deze stand gingen we dan ook rusten. Een dikke pluim voor de Jongens van Booischot om zo goed te blijven mee spelen.
Onder de rust toch nog eens gevraagd om echt ons spel te spelen en de bal te laten rond gaan.
Na de rust volgde de kansen elkaar snel op. De 1ste voor Mich, onbeheerst hoog over. 2de kans voor Angelo voor langs naast. Verder deed Donny ook nog enkele reddingen. Uiteindelijk kon Angelo dan toch de 3 – 0 maken en even later maakte Olivier zijn 2de . dus 4 – 0. Ik dacht net een speler er af te halen omdat ik dacht dat de veer gebroken was bij onze tegenstrever. Als we een koude douche kregen. Een schot van zeer ver net boven de grond ging door de handen en benen van onze doelman Michaël. Even later scoorde Mich de 5 – 1 en heb ik Ian er extra afgehaald om zeker geen ergere blessure te krijgen. Heel snel maakte Olivier zijn hattrick vol 6 – 1 en even later kon Jonathan zijn eerste doelpunt maken. 7 – 1. Dus heb ik er Johan ook afgehaald zodat ik zonder verdediging aan het spelen was. Al heel snel werd dit afgestraft met weer zo een grondscherende trap van de zelfde speler en Michaël was te traag tegen de grond en de 7 – 2 stond op het bord. Iedereen vond dit wel ok dat de spelers van Booischot zich niet lieten doen en bleven mee voetballen, enkel Michaël die baalde natuurlijk terecht. Dit is goed als je niet gelukkig bent met wat je overkomt. Jean Paul maakte er nog 8 -2 van en Mich moest dan ook zij hattrick maken en zo stond de eindstand genoteerd 9 – 2.

Met dank aan: Michaël, Mike, Sven, Ian, Johan, Olivier, Jonathan, Jean Paul, Angelo en Mich.
Verslag door René Relens.