Terug 23 september 2019

Tornooi Freddy Prangel Memorial op SJS Stadskanaal Nederland 7/09/2019

Verslag van weekend in Stadskanaal ( Groningen )

6/7/8 september ’19

 

Na lang uitkijken zijn we voor de 2de maal om 12u vertrokken naar Stadskanaal in Nederland. We gaan wel om te voetballen maar ook om elkaar eens op een ander manier te leren kennen en elkaar eens te jennen enzovoort. We vertrokken weer terug met 2 busjes en de volgende personen waren ook van de partij. Michaël, Jeroen, Sven, Ian, Johan, Georg, Jonathan, Jean Paul, Angelo en Mich. Elayisa ging ook mee als supporter. Alain als ploegafgevaardigde, Wilfried die wou dit jaar er ook eens bij zijn, natuurlijk was ik ook van de partij en zeker ons Wiske de mama van de ploeg. Mike ging op zijn alleen nog later afkomen.

Na een rit van bijna 4u zijn we in het park Pagedal aangekomen. Hier kregen we al direct voor iedereen een drinkbus cadeau. Na snel nog iets te drinken zijn we dan afgezakt naar onze huisjes waar we kamerverdeling hebben gedaan en onze bedjes hebben op gemaakt. Voor we het avond eten konden gaan eten was het mogelijk om te gaan zwemmen. Hier zijn er een aantal dankbaar op ingegaan. Het eten was voor iedereen niet super maar een Lasagne smaakt toch altijd. Dit jaar hadden ook onze gastheren nog voorzien dat er naar de voetbal kon gekeken worden en dat de bar lang open bleef. Net voor we stilletjes naar ons bedje gingen is Mike aangekomen en die was zo moe dat hij in de zetel gewoon in slaap is gevallen.

S ‘morgens moesten we om 8u gaan ontbijten. Gelukkig konden we zo vroeg gaan eten want Angelo die heeft veel tijd nodig om die bergen eten op tijd op te krijgen. We zijn toch op tijd kunnen vertrekken naar de sportvelden van SJS waar ik om 10u naar de briefing moest om alle info over de rest van de dag te horen en de spelregels. Zoals vorig jaar werden nu ook alle nationale liederen van de verschillende landen voor de ploegen gespeeld. Na de liederen en voorstellingen werd en nog een gezamelijke opwarming gedaan.

Na al deze formaliteiten konden we eindelijk gaan voetballen. Onze 1ste wedstrijd gingen we stevig van start en die wonnen we met 4 – 0. De 2de was iets minder hier kwamen we achter met 0 -1 en was tegen het spelbeeld in maar dan wordt je door de korte wedstrijden 13min in de problemen. De tegenstrever gaat dan tijdwinnen en de bal gewoon weg knallen. Onze 3de wedstrijd was tegen Jago St Amansberg een gekende en geduchte tegenstrever waar we steeds gelijk tegen speelden en dit hebben we dan maar weer gedaan 0 – 0. De 4de was weer zo een als de 2de net op het einde achter komen en weer verliezen met 1 – 0. De 5de wedstrijd speelde we weer gelijk 0 – 0. Dan moesten we onze beker van vorig jaar gaan verdedigen tijdens de penalty bokaal. Dit deden we niet slecht maar we stranden uiteindelijk toch op de 2de plaats. Ook Michaël moest nu ook nog eens zich verdedigen voor de keperbokaal. In de voorrondes liep het zeer vlot en goed. Nu nog onze laatste wedstrijd nr. 6 spelen na 2x verlies en 2x gelijk en 1x winst zouden we toch nog iets willen laten zien. We wonnen uiteindelijk met 2 – 0. Nu ons snel gaan wassen zodat we niet zoals vorig jaar heel lang moesten wachten. Na de snelle was vlug gaan supportere voor Michaël. Michaël sneuvelde als 3de laatste hij raakte de bal nog maar onvoldoende om hem uit zijn doel te houden. Dus geen beker maar een verdienstelijke 3de plaats. Dus alles samen gevat 2de plaats in de penalty bokaal de 3de bij de kepers en de 4de plaats in onze poele.

Na het tornooi was er daar op de terreinen van SJS nog een Chinese tafel voor ploegen die overnachten in Pagedal gevolgd door een afterparty. Iedereen was wel heel moe na dit eerste intensief tornooi en de muziek was ook niet echt voor ons. Dus we zijn terug afgezakt naar het grootste huisje om daar samen nog wat te drinken en te snoepen. We konden het niet te laat maken want op zondag moesten we weer om 8u gaan eten om tegen de middag terug in Mechelen te zijn. Waar we met zen allen naar de terreinen van RCM afzakte want daar was er sterren op de grasmat bezig. Ons niveau 3 team moest daar tegen het niveau3 van RCM een demo wedstrijd spelen. Het niveau van RCM bleek bijna een volledige niveau1 ploeg te zijn???? Als afsluiter mochten de gasten dan nog een ritje konden mee maken met auto’s waar vele van dromen. De Porsche.

Zo konden we met zen allen moe maar voldaan na een geslaagd weekend huiswaarts keren.

Volgend jaar terug Wilfried???