Terug 17 december 2018

Wedstrijdverslag van 2/12/18 VC Olse – KVM

 

 

S ’morgens na een zeer regenachtige nacht en nog steeds met ge-druppel afgezakt naar Merksem om onze laatste wedstrijd voor de winterstop aan te vatten.

Na ons daar omgekleed te hebben zijn we ons gaan opwarmen op een zeer slijk veld, het zou dan een zeer zware wedstrijd worden. Na de opwarming en de controle van de schoenen zijn we aan de wedstrijd en gelukkig was het dan gestopt met regenen.

Het spel gaat op en af, met geleidelijk overwicht voor ons zonder echt doel gevaar te hebben. Wij waren te slordig in de combinatie. Die laatste pas kwam er nooit goed uit. Toe de eerste corner moest gegeven worden nam Mike deze voor zijn rekening. Hij gaf zijn corner zeer goed. De doelman kon er niet aan en de verdediger ging onder de bal door. Jean Paul nam de bal vol op zijn kop en kopte deze vol richting doel. Jammer genoeg kwam de bal tegen de inlopend Jeroen zijn benen waardoor de doelman de bal nog kon pakken. Een tijdje daarna gaf Mike een zeer goede diepte pas op Jonathan die een heel goede trap op doel had, maar hun doelman deed een prachtige redding. Na 20 min moest Mike even naar de kant en werd Dieter op het middenveld geposteerd.  Dieter kreeg even later al direct een schietkans en deed dit zeer goed, maar weer gepakt. Ook Rhys nog ingebracht ter vervanging van Angelo. Ook Rhys deed het zeer goed. Net voor de rust kwam Olse nog eens opzetten langs rechts. Johan wou onderscheppen maar schoof uit waardoor de weg naar doel open lag. De voorzet was een schuiver over de grond en Michaël was te laat tegen de grond zodat de bal doorschoot, gelukkig trapte de inlopende man de bal heel slecht op doel waardoor er nog kon ontzet worden. Daar klonk dan het rust signaal, dus 0 – 0 was de stand.

We zijn op het veld gebleven tijdens de rust om geen extra tijd te verliezen, zodat we de wedstrijd hopelijk droog zouden kunnen afwerken.

Na de rust kregen we het zelfde verhaal van voor de rust. 1ste kans was weer voor ons, een zeer goede trap van Angelo maar die werd weer gepakt. Wat later een in speelbal van Ian die Jean Paul van richting deed veranderen zodat de doelman er naast zat naar de bal ging net naast de rechter paal buiten. Ik heb toen gevraagd dichter bij elkaar te spelen om beter te kunnen combineren. Dit lukte waardoor de combinaties gingen nu wel wat beter waardoor Jean Paul kon trappen op doel, maar weer was de doelman er om de bal te stoppen met een prachtige save. Bij de volgende actie paste Mike op Jean Paul die door paste op Jonathan die tijdens zijn controle rond zijn man draaide en trapte op doel en de netten trilde. 0 – 1. Ik was nog aan het opschrijven als Mike de bal onderschepte en wat meters maakte en dan nog een knal op doel trapte en de ban ging ook binnen. 0 – 2. Ik heb toen Jeroen rust gegeven en Dieter er terug opgezet in het middenveld. Hierdoor speelde we met 2 verdedigers en hoopte zo door de overhand in het midden en vooraan nog een aantal doelpunten te maken. Jean Paul vroeg ook voor een vervanging, waardoor Rhys nog een kon opkomen. Die deed echt zeer goed zijn best. Hij kapte zijn man ook uit met een goed schot dat weer goed werd gepakt door hun doelman. Als er een man van de match moest gekozen worden zou ik niet lang moeten nadenken, hun doelman stak er overal boven uit. Toe Ian nog eens gepast tussen kwam had hij ruime baan naar voor en hij deed dit dan ook. Dit bleek een foute keuze want de bal werd onderschept en snel naar voor getrapt waardoor de tegen aanval van Olse op gang kwam met 3 man tegen Johan alleen. Het was dan snel 1 – 2. Wat ook wel niet onverdiend was maar voor ons wel jammer. Dus de eindstand was genoteerd 1 – 2.

Met dank aan: Michaël, Jeroen, Mike, Ian, Johan, Jonathan, Jean Paul, Angelo en ook      Dieter en Rhys van niv2

 

Verslag door René Relens: