Terug 12 november 2021

Lierse-Kempenzonen - KV Mechelen:

Naar deze wedstrijd werd er uitgekeken om dan nog eens 11v11 te spelen.

We waren net met 11 spelers door de blessure van Benny (knie) en Jean Paul (achillespees) en dan natuurlijk Mike die we niet meer zien. Wel kwamen er nog 2 spelers van niveau 2 die al eerst in Westerlo zijn gaan spelen.

 

Maar tot overmaat van ramp kwetste Jeroen zich ook nog tijdens de opwarming aan de enkel, hij ging proberen te starten maar dit lukte maar 2min. Gelukkig startte de wedstrijd wel in ons voordeel door hoog druk te zetten. Op min. 5 kwam er een voorzet van Mario naar Olivier en die legde de bal mooi binnen 0 – 1.  Na 8 min. Een afvallende bal die opgevangen werd door Mario en het was 0 – 2. Dan volgde er enkele acties over links eerst was Jonathan die inspeelde op Robbe maar die besloot in het zijnet. Dan een voorzet van Olivier naar Jonathan die net naast kopte. Dan weer een voorzet van Olivier en nu was het Mario die kon koppen maar te zwak. Na 2&min kon ik dan mijn 11 man opbrengen Nick was toegekomen. Dan werd het spel ook meer op rechts gebracht door dat er nu 11 man was en volgde er enkele hoekschoppen van rechts. Junior trapte deze zeer goed tot aan de 2de paal maar nooit was er iemand om af te werken. Dan nog eens van links door Olivier die naar binnen kwam en de doorgelopen Junior vond en die legde de 3de in doel. 0 – 3. Na 30min heb ik Robbe wat rust gegund en werd vervangen door Sander al direct aangespeeld door Sven die vandaag voor de verdediging speelde. En Sander twijfelde niet en maakte er 0 -4 van. Jonathan nam nog eens met een afstand schot, maar de doelman redde het schot waardoor we gingen rusten met een 0 – 4 stand.

 

In de 2de helft startte Lierse sterk en het duurde even voor wij het spel terug naar ons deden kantelen. In min 40 wordt er slecht ontzet en Mario is er als de kippen bij om zijn 2de te maken.  0 – 5. 2 min later is Junior erdoor maar zijn voorzet is iets minder nu, des al niet te min geraakt Björn toch bij de bal en trapt tegen de paal, de bal wordt in paniek weggetrapt in de voeten van Jonathan die dan zijn mooiste doelpunt in jaren maakt. Hij knalt de bal in 1 tijd los in de rechter winkelhaak en het staat 0 – 6.  In min. 45 komt er een aanval over vele stations langs rechts. Jonathan naar Junior die terug kapt en Jonathan terug aanspeelt die meegeeft met Mario die de doorgelopen Björn bediend, die legt ook zijn 2de met een plaatbal tegen de netten. 0 – 7. Dan was Junior daar plots weer die de bal goed voorbrengt. De verdediger snapt het gevaar en gaat met de hand naar de bal om te voorkomen dat de gevolgde spelers de bal kunnen binnenkoppen. Natuurlijk is het nu penalty. Dit is dan een job voor onze Michael.  Hij was het nog niet verleerd en 0 – 8 staat op het bord.

Ik heb voor de 2de keer aan Jan gevraagd of ik er iemand moest afnemen, neen was het antwoord. Dan vroeg Jonathan een wissel, ik liet hem afkomen maar zette er niemand op. Dan kwam er een aanval van Lierse die strande aan onze 16m lijn en er volgde een zeer snelle counter, jammer genoeg werd die door onze ganse voorlijn zelf getopt door met 3 man meters buitenspel te lopen. Doordat ik riep hé gasten met 3 en zo veel meters ging het potje van Junior koken en even later kookte het helemaal over, hij verliet het speelveld en was boos. Ook hem heb ik niet meer vervangen. Björn ging dan nog even snel enkele assist uitdelen. Eerst op Mario en het was 0 – 9. Dan nog een voor Olivier die er 0 – 10 van maakte. Dan ging Sander nog eens alleen op doel af maar bleef te lang lopen met de bal en kon zo niet zijn 2de maken. Björn recupereerde de bal in hun 16m gebied en maakte zo zijn 2de doelpunt dus stond het 0 – 11. Dan deet ook Ian nog zijn buit in het doeltje. Hij onderschepte de bal en ging alleen op wandel tot vlak voor het doel en knalde de bal dan maar staalhard binnen 0 – 12. Dit was dan ook de einduitslag.

 

Ik dank dan ook alle spelers voor een zeer maar zeer degelijke wedstrijd: Michael, pechvogel Jeroen, Sven, Ian, Johan, Olivier, Mario, Jonathan, Björn en Junior. Natuurlijk de spelers van niv2: Nick, Robbe en Sander. Natuurlijk ook de supporters die ook naar Lier waren afgezakt.

 

Verslag door zeer fiere trainer René Relens