Terug 6 december 2021

Mijn droom is uitgekomen…”

Mijn droom is uitgekomen…”

Deze woorden sprak Lucas uit op woensdagavond 1 december. Twee dagen eerder werd ik gecontacteerd door Wilfried of Lucas zin zou hebben om te aftrap te geven tijdens de bekermatch KV-Mechelen-Cercle Brugge.

En wat denk je dat zijn antwoord was? Ooohhh jaaa!!

Met veel stress en in onze mooie outfits van het G-team van KV Mechelen trokken we naar het stadium. We waren uiteraard veel te vroeg ter plaatse, dus de spanning steeg enkel nog hoger.

Rond 20u kwam Wilfried ons even gerust stellen en een kwartiertje later mochten we de catacombe van het stadium in. Lucas fluisterde me nog in het oor dat hij hoopte dat het een lieve scheidsrechter zou zijn.

We stonden samen met de 2 ploegen klaar en konden de energie van de supporters voelen. Net voor de spelers het veld op liepen kwam Igor de Camargo ons nog toespreken en konden we op de foto. Ook Rob Schoofs kwam Lucas nog even aanmoedigen. Toen liepen beiden ploegen op het veld en ik voelde de spanning stijgen in Lucas zijn lijfje. Ondertussen was  CEO Frank Lagast er komen bijstaan en waren we volledig klaar om het veld op te lopen.

Het bleek inderdaad een lieve scheidsrechter te zijn (dank u Bram Van Driessche) die Lucas een vuistje kwam geven en Lucas (en mij ook) op het gemak stelde. Lucas kreeg de wedstrijdbal in zijn handen en mocht het veld oplopen! De middenstip was niet zo simpel te vinden, maar dankzij de aanwijzingen van CEO Frank Lagast liep alles vlotjes. Ondertussen werd in het stadium een tekst voorgelezen waarin de uitleg werd gegeven over de internationale dag van de mensen met een beperking (vrijdag 3 december) en werd Lucas zijn naam vermeld door de speakers. Een kippenvel-moment, dat kan ik je zeggen!

Op aangeven van de scheidsrechter gaf Lucas een ferme schot richting Rob Schoofs. (Met dank aan Jean-Paul en Jeroen voor het aanleren van de juiste techniek)! Wat een heerlijk moment!

Daarna mochten we de rest van de match volgen en wat waren we blij dat de overwinning konden binnen halen. Na de match en dankzij de tussenkomst van Renée kwam de ploeg ons allemaal kort begroeten en kreeg Lucas ook de wedstrijd-T-shirt van Rob Schoofs. Met zweet, regen, modder en de geur van de overwinning…

“Mama, mijn droom is uitgekomen!”. Wat een heerlijke avond, wat een heerlijk gevoel!

Met speciale dank aan Wilfried en Renée om dit voor Lucas mogelijk te maken. En lang leve de kakkersss!