Terug 26 november 2021

Wedstrijdverslag van 21 november ’21 KV Mechelen 1 tegen Wavria

Voor aanvang van de wedstrijd hebben we de scheidsrechter even moeten brieven over de regels van G voetbal, want blijkbaar was dit zijn 1ste keer. Ook voetbal vlaanderen was aanwezig om te filmen.

 

Wat de wedstrijd betreft zijn de beide ploegen met de nodige reserves begonnen. De ene in overschatting en de andere in onderschatting. Maar wat bleek dat de wedstrijd nogal goed gelijk opgaand startte. Onze 1ste echte kans kwam er pas na een dikke 8 min en deze was voor Junior maar hij besloot veel te zwak waardoor hun doelman de bal kon pakken. Ook de 2de kans was terug voor Junior, nu werd de bal voorgezet van op links door Jonathan. Enkel kwam Junior net te laat. Dan kwam Jonathan via rechts voorzetten naar Björn die in den draai trapte op doel werd nog geblokt zodat de bal net naast ging. Dan kwam Wavria nog eens opzetten. De bal werd onderschept en we gingen met 3 man in de tegenaanval maar in de zone van de waarheid werd de foute keuze in passing gemaakt en nu was de kans ook weg. De corners voor ons volgde elkaar snel op, uit zo een corner kwam er ook een tegenaanval van Wavria die gelukkig op tijd onschadelijk werd gemaakt. Dan werd er een corner getrapt door Junior recht op het hoofd van Olivier, maar zijn kopbal werd gepakt. Dan kwam er nog een kans voor Olivier maar zijn schot ging net over. Dan weer enkele goede vlotte combinaties maar telkens slordig in de afwerking. Te veel tijd nodig enz. Dan in de 25min. Werd de bal snel ingetrapt door Mario naar Jonathan die zijn man uitkapt en binnentrapt. 1 – 0.  Daarna trapte Björn maar de bal werd weer gepakt, in de rebound trapte Mario tegen de paal en dan Junior over. Junior ging dan snel jagen op de bal en kon hem ook onderscheppen legde hem panklaar voor Mario en het stond 2 – 0. Dan volgde nog enkele kansen maar deze werden telkens geblokkeerd of gepakt.  Dus gingen we rusten met 2 – 0 stand.

 

De tweede helft werd afgetrapt door KVM en deze namen ook direct het initiatief met een 1ste trap van Jonathan die over ging de 2de werd gepakt. Door al dit aan vals geweld stonden we hoog. Dit is natuurlijk gevaarlijk en de bal ging tot bij Johan die lateraal speelde op Ian deze stond direct onder druk en was de bal kwijt en Michael had geen beweging meer en het stond 2 – 1.  Gelukkig rechte we de rug en gingen we elkaar aanmoedigen. Johan speelde in op Sven deze naar Jonathan die trapt voorlangs en Björn kon er net niet bij.  Dan werd er bij ons bijna door iedereen op doel getrapt. Jonathan, Sven, Mario, Björn, telkens kwam de bal terug en dan als laatste Jonathan maar nu zat hij er in 3 – 1. Dan volgde er terug een voorzet van Junior naar Olivier die net over kopt. Dan weer Junior naar Mario die naar Jonathan maar zijn bal werd weer onder de lat weg geklopt. Dan ging Olivier jagen en onderschepte 2x de bal. De 1ste keer dat hij op doel ging werd de bal gepakt. Direct daarna de 2de keer net de zelfde situatie alleen trapt Olivier nu veel harder waardoor de keper de bal terug lost en Olivier de terug botsende bal werd dan door hem binnen getrapt 4 – 1. Dit was dan ook de einstand.

 

Bedankt aan volgende spelers;

Michael, Sven, Ian, Johan, Olivier, Mario, Jonathan, Björn en Junior. Ook Jean Paul en Jeroen die ook aanwezig waren ondanks hun blesuren.

 

Ook bedankt aan de vele suporters.

 

Verslag: René Relens