Terug 28 september 2021

Wedstrijdverslag van 26 september ’21

Wedstrijdverslag van 26 september ’21

 

Na heel veel geduld, een corona pandemie, waardoor een volledig seizoen verloren ging en dan zagen we onze vorige tegenstander nog forfait geven ook. Maar vandaag vertrokken we dan toch met volle moet naar Merksem om daar in het hoofdstadion van de City Pirates een wedstrijd 11 v 11 te spelen. Tot mijn en Michel verbazing daagde de aangeduide scheidsrechter niet op. Dus ging ik langs de zijlijn ook nog de wedstrijd blazen.

 

We probeerde met enkele snelle combinaties direct op voorsprong te komen maar Junior mist van dichtbij toch het doel. Bij een volgende aanval trapt Jonathan een grond scherend schot voorlangs. Een volgend schot door Olivier gaat ook net naast. We maakten ons ook moeilijk door met veel volk voor doel op te duiken en dan nog veel verdedigers is er weinig plaats om te scoren. De Robbe die had een perfecte intro als niv1 speler kunnen doen, op enkele min tijd had hij 2 doelpunten kunnen maken maar telkens net naast door dat hij telkens zocht naar zijn rechtse voet. Maar na 8min wordt de bal door Johan terug op Michael gespeeld die mooi inspeelt op Mario die de Witte de rechtse hoek instuurt waar hij zijn man uitkapt en teruglegt op Jean Paul die perfect Björn bediend en deze kon hij niet meer missen. Dus 0-1.  Geen 2min later valt een dropschot van Jean Paul net aan de verkeerde kant van de paal buiten. We blijven wel zeer slordig in de afwerking. In de 24min een corner voor de City Pirates waar Michael zeer goed tussen zat en de bal aan het penaltypunt hard weg bokst, deze wordt door ons middenveld opgepikt en ze zetten een zeer snelle tegenaanval op. Deze eindigt met een zeer scherpe voorzet van Jean Paul. De bal zou misschien zijn binnen gegaan maar dat zullen we nooit weten wand net voor de paal werd de bal binnen geduwd door Björn. 0-2.  Zoals op training vinden Björn en JP elkaar vlot en op min 30 en 33 zetten ze 2x een één-twee op en de stand dikt dan ook aan 0-3 en 0-4. Dan met de rust in zicht werd de concentratie even gelost en met 1 splijtende pas door het hart van de verdediging werd hun spits alleen voor Michael gezet. Sven zag het gebeuren en kwam 1 stapje te laat om dit te voorkomen maar ook Michael reageerde iets te laat waardoor onze net ook trilde. 1-4 wat dan ook de ruststand was.

 

Onder de rust ben ik als goede scheidsrechter de doelman van de tegenpartij even duidelijk maken dat hij de bal mag uittrappen in plaats van te rollen en hun ook eens vragen waarom zij zo paniekerig voetbalde. Ik had hun al veel beter zien spelen. Ze hadden wel een afwezige speler en andere hadden de dag voordien 75km gaan stappen. Waarvoor een dikke proficiat.

 

Bij de start van de 2de helft was City Pirates wel veel sterker en speelde direct 2 a 3 kansen bij elkaar. Onze verdedigers Ian, Johan en Sven stonden nu wel zeer goed op te letten en ook Michael deed nog goede redding aan de 1ste paal. In de 47min werd er over links een snelle aanval opgezet waar op het einde Benny de perfecte voorzet trapte en Junior de bal met de binnenkant van zijn voet tegen het net trapte. 1-5. De aantal reddingen die de doelman van de City’s deed op schoten uit de 2de lijn van JP waren niet meer te tellen waardoor deze ook geïrriteerd werd.  Dan een corner van op rechts die de Witte voor zijn rekening nam. ik riep als afleiding JP 2de paal. Ze weten dan dat de bal aan het 11m punt moet vallen en terwijl JP gedekt werd en toch bijna ter plaatse was kopte Benny de bal perfect binnen. 1-6. Na 65min liep het potje van JP over door dat hij de collega’s weer niet hoorde roepen en er geen beweging was, waardoor er een verloren trap volgde en ik riep naar gans de ploeg en met mijn armen open stond met de vraag wat is dat. Trok JP het hem persoonlijk aan en hij ging douchen. En volgde dan nog 1 heel mooie combinatie van op links van bij Johan naar Olivier die Robbe centraal aanspeelde deze kaatste naar Benny terug vol links die de bal voorbracht en de Witte de bal net naast kopte. Ook Junior kwam nog tot een schot maar dit week af en ging dan ook nog net naast.

 

Bedankt aan volgende spelers: Michael, Jeroen, Sven, Johan, Olivier, Mario, Jonathan, Jean Paul, Benny, Björn, Junior. En ook Robbe van niv2

Verslag door René Relens