Terug 14 augustus 2021

Groot voetbaltoernooi van 5 september op de Nekker voor G-teams ” FOOTBAAL KICK-OFF “

G-sportambassadeur en bondscoach van het nationale G-elftal Piet den Boer organiseerde ruim tien jaar geleden de eerste editie van de Football Kick-Off, een voetbaltoernooi voor mensen met een beperking. “Samen met mijn team organiseerde ik het toernooi voor een vijftiental G-ploegen in Tubeke”, vertelt hij. “Al snel werd het initiatief erg populair en na enkele jaren werd het overgenomen door de Voetbalbond. Ik bleef wel altijd nauw betrokken en stelde Mechelen voor als locatie.”

In samenwerking met de Belgische en Vlaamse voetbalbond, de stad, De Nekker, voetbalclubs KV en Racing Mechelen en de Foundation Mechelen zet den Boer nu zijn schouders onder de eerste editie in de Dijlestad. “Op zondag 5 september ontvangen we in De Nekker zo’n zeventig teams uit heel het land. Die zijn goed voor bijna zevenhonderd enthousiaste voetballers. In verschillende leeftijdscategorieën nemen ze het tegen elkaar op. De wedstrijden worden in goede banen geleid door scheidsrechters uit eerste en tweede klasse.”

Lachende gezichten tijdens de editie van 2017 in Peer.

Lachende gezichten tijdens de editie van 2017 in Peer. — © Dick Demey

Voetbalfeest

Bij de Football Kick Off zijn niet de prestaties, maar is het plezier het belangrijkst. “Het wordt het grootste, leukste en mooiste voetbalfeest van het jaar”, zegt de voormalige Malinwa-spits. “Want behalve de voetbalwedstrijden zijn er ook optredens, onder meer van De Zingende Vaten en Günther Neefs, die zeker You’ll Never Walk Alone zal zingen tijdens de sluitingsceremonie. Er komen ook BV’s langs, de A-kern van KV Mechelen is er waarschijnlijk en je kunt op de foto met de echte Beker van België.”

Aan randanimatie is er dus geen gebrek. “En wie honger krijgt, kan onder andere frietjes eten van Frituur Veemarkt. Ik roep iedereen dan ook op om op 5 september naar De Nekker af te zakken en te komen supporteren voor onze G-voetballers, want hier is voetbal nog écht voetbal. Op de Football Kick-Off is voetbal eigenlijk zoals het zou moeten zijn.”

Special Olympics

De Football Kick-Off is een opwarmertje voor de Special Olympics, die in 2023 in Mechelen gehouden worden. “Dat wordt nog grootser”, blikt den Boer vooruit. “Er komen dan vierduizend atleten die in de schaduw van de Olympische vlam sporten in onder andere De Nekker, de Nekkerhal en bij de hockeyclub in Hombeek. Het is fantastisch dat we in Mechelen over zulke goede sportaccommodaties beschikken zodat we deze waardevolle initiatieven en evenementen naar onze stad kunnen halen. Dat is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de G-sport.”

Tijdens de Football Kick-Off nemen voetballers met een beperking het tegen elkaar op.